Retourformulier

Retourneren

Bij Planet of Sports geldt voor alle webshop bestellingen een zichttermijn van 14 dagen. De zichttermijn gaat in op het moment dat u de bestelling heeft ontvangen. Binnen deze zichttermijn mag u het artikel bekijken en/of passen, tenzij anders vermeld. Na het verstrijken van de zichttermijn is de koopovereenkomst een feit.

Controleer direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet bij u geleverd is. Mocht dit niet zo zijn, neem dan zo spoedig mogelijk contact op om dit aan ons te melden.

Retourneren of ruilen is geen probleem, mits u volgens onze richtlijnen te werk gaat. Als u een artikel wilt retourneren, kijk dan onder het kopje Klantenservice.

U kunt het artikel binnen de zichttermijn retourneren mits aan de onderstaande regels wordt voldaan:

  • Retour binnen de zichttermijn van 14 dagen
  • In onbeschadigde, niet beschreven en originele fabrieksverpakking zonder tape, plakband of (verzend)stickers
  • Compleet, niet gebruikt en onbeschadigd (Passen van kleding of schoenen wordt niet beschouwd als gebruik)

Zie voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Voorwaarden

Geopende artikelen die niet voldoen aan de bovenstaande regels blijven uw eigendom. Deze artikelen worden naar u teruggestuurd en de gemaakte kosten worden aan u in rekening gebracht. Sommige artikelen mogen niet retour worden gestuurd. Dit geldt onder andere voor artikelen:

  • Die persoonlijk van aard zijn, bijvoorbeeld bedrukte kleding of gegraveerde sportprijzen.
  • Die tot stand zijn gekomen overeenkomstig de door u aangegeven specificaties, bijvoorbeeld het bespannen van een racket met de door u gewenste snaar en voorkeur kilo’s.
  • Die speciaal voor u besteld zijn
  • Die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden
  • Waarvan de prijs afhankelijk is van schommelingen op de financiële markt waarop wij geen invloed hebben

Voeg altijd het Planet of Sports Retourformulier bij uw retourzending, inclusief opgave van de retour reden. Planet of Sports Retourformulier

Stuurt u meer dan één pakket retour en heeft u maar één retourbon, voeg dan bij elk pakket een briefje toe met daarop uw naam, adres en uw bestelnummer. Bij ontvangst van uw bestelling zijn de goederen uw eigendom geworden. Zorg daarom dat u altijd over het verzendbewijs van de transporteur beschikt als u artikelen retour stuurt. Zo kunt u eventueel verlies of schade bij uw transporteur claimen.

Ruilen van maat of kleur

Wilt u een artikel ruilen voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur?

U kunt het artikel binnen de zichttermijn retourneren. En het nieuwe artikel bestelt u gewoon als een nieuwe bestelling.

Een bestelling van hetzelfde artikel in een andere maat of kleur geldt als een nieuwe bestelling. Planet of Sports brengt daarom opnieuw eventuele verzendkosten in rekening voor het verzendklaar maken, transporteren en afleveren van de bestelling. In het winkelwagentje ziet u de verzendkosten die voor uw bestelling gelden.

Zelf terugbrengen

Uiteraard kunt u het artikel ook ruilen in onze winkel in Eindhoven. Als u een artikel wilt retourneren dan neemt u contact op met onze klantenservice via e-mail of telefoonnummer +31 (0)40-2028426. Wij geven u dan de instructies met betrekking tot het terugbrengen.

Kosten van retourneren / terugstorten

De kosten voor het retourneren naar Planet of Sports zijn altijd voor eigen rekening. In het geval van een foutieve levering of een defect/beschadigd artikel, storten wij na ontvangst en beoordeling achteraf € 6.95 aan gemaakte verzendkosten van die retourzending terug op uw rekening.

Retouren worden bij ons dagelijks behandeld. Zodra wij uw retourzending in ongeschonden staat hebben ontvangen, wordt binnen maximaal 14 dagen het aankoopbedrag teruggestort op de rekening waarmee de bestelling is betaald.

Retour vanuit het buitenland

Het is ook mogelijk om vanuit het buitenland artikelen retour te sturen. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening.

Retouradres

Planet of Sports, Zeelsterstraat 32, 5652 EK Eindhoven.

 

Retour formulier